wtorek, 16 kwietnia 2013

Przepis 14 - spaghetti

Nazwałam to danie spaghetti a'la Italia. Prawdziwej nazwy nie znam. Może ktoś ją zna?
- makaron spaghetti
- 3 ząbki czosnku
- papryczka chili
- oliwa z oliwek
- zielona pietruszka
- sól morska
- świeżo mielony pieprz ( ja używam kolorowego)
- starty parmezan
Na oliwie podsmażam przez chwilę drobno pokrojony czosnek. Dodaję również drobno pokrojoną papryczkę chili, bez pestek. Wrzucam ugotowany al dente makaron. Doprawiam solą i pieprzem. Na talerzu obficie posypuję parmezanem i zieloną pietruszką, mieszam. Gotowe. Pycha!
Uwielbiam takie dania, które robi się 10 minut, a smak dorównuje daniom ekskluzywnym. Chyba tylko Włosi potrafią zrobić "ambrozję" z niczego. Trochę szkoda tylko, że Brunio nie docenił tego smaku. Może do niego dorośnie?




                                                                Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz