czwartek, 26 grudnia 2013

Przepis 53 - babeczki

Babeczki czekoladowo-piernikowe:

- 200 g masła
- 150 g gorzkiej czekolady
- 50 g mlecznej czekolady
- 150 g cukru
- 3 jajka
-2 łyżeczki przyprawy do piernika
- 200 g mąki pszennej
- pół łyżeczki proszku do pieczenia


Masło i czekoladę topię w rondelku i odstawiam do ostygnięcia. Jajka ubijam z cukrem na gładką masę. Cały czas miksując dodaję do masy masło z czekoladą. Potem powoli na małych obrotach miksera dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia i piernikową przyprawą.
Gotową masę nakładam do foremek, wcześniej wkładam w nie jednorazowe papilotki. Piekę w temperaturze 175 stopni, piekarnik góra-dół przez 20 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz