Ciasto z owocami. W tym przypadku z truskawkami i rabarbarem, ale jest przepyszne z każdymi owocami jakie nam pasują. Czyli sprawdza się przez większą część roku.
- 2 jajka i 1 żółtko
- paczka masła
- szklanka cukru
- 1 i pół szklanki mąki
- cukier waniliowy
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Łączę cukier, cukier waniliowy z jajkami i żółtkiem i ubijam mikserem na gładką masę. Dodaję po łyżeczce masła ( może być margaryna) i cały czas ubijam. Na koniec dodaję po łyżeczce mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylewam ciasto na wysmarowaną masłem formę. Układam na cieście dowolne owoce. Piekę w temp 175 stopni w termoobiegu 45-50 minut. Po ostygnięciu posypuję cukrem pudrem.
Zauważyłam, że Brunio głównie wylizuje cukier puder!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz