piątek, 23 maja 2014
Przepis 72 - truskawkowe tiramisu
Składniki:
- 4 żółtka
- 500 g sera mascarpone
- 100 g cukru pudru
- biszkopty
- truskawki
- herbata truskawkowa
W małej misce zaparzam trzy torebki herbaty truskawkowej. Czekam aż ostygnie. Przygotowuję prostokątną formę. Zamaczam w herbacie biszkopty i układam w formie. Kroję umyte truskawki na grube plastry i układam na biszkoptach. Miksuję żółtka z cukrem pudrem na jednolitą masę. Po łyżce dodaję sera mascarpone cały czas miksując. Polewam gotową masą truskawki w formie. Na wierzch można posypać masę startą gorzką czekoladą lub ozdobić truskawką i miętą. Wkładam formę na kilka godzin do lodówki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz