czwartek, 7 listopada 2013

Przepis 46 - kebab

Lula-kebab:

- wieprzowina mielona ( paczka)
- 1 cebula
- 1 mała posiekana słodka papryka
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 3 ząbki czosnku
- 100 g pokrojonego drobno boczku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- do smaku przyprawy:  mięta,  kolendra, bazylia, kmin rzymski, sól, pieprz

Mięso z cebulą i papryką podsmażyłam na oleju. Następnie dodałam pokrojony boczek, posiekany lub wyciśnięty czosnek, przyprawy. Całość wymieszałam i wstawiłam do zamrażarki na 30 minut. Potem formowałam małe kulki i smażyłam na patelni, ciągle obracając. Najlepiej smakują z jakąś prostą sałatą.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz